Prijava

Vaša prijava

Hrvatska vojska i građani u Gudcima posadili tri tisuće sadnica hrasta lužnjaka


U Gudcima je ove subote posađeno tri tisuće sadnica hrasta lužnjaka. U sadnji su sudjelovali članovi KUU Turopoljska tradicija – Kosnica, građani Velike Gorice te oko stotinu vojnika Hrvatske vojske iz mehanizirane bojne Tigrova, Gromova, Bojne veze te bojne NBKO Hrvatske kopnene vojske. Sadnice su osigurale Hrvatske šume iz ispostave Velika Gorica.

“Vojsku su kontaktirale Hrvatske šume pa su se Tigrovi i Gromovi odazvali i sadili s nama. Njih je došlo u velikom broju. Radili smo od devet ujutro do 13 sati i zasadili smo preko tri tisuće stabala.”, rekao nam je Filip Margić iz KUU Turopoljska Tradicija.

Lokacija na kojoj su posađene sadnice odmah je pri ulazu u Gudce, na lijevoj strani ceste. “Lokaciju su također izabrali iz Hrvatskih šuma. Tu su prije bili posađeni borovi, a nakon toga su oni ogradili parcelu, očistili je i pripremili za sadnju. Dobili smo i 10-ak sadnica hrasta lužnjaka za Kosnicu koji će rasti oko nogometnog igrališta.”, dodaje Margić.

Prva ovakva akcija u Gudcima održala se krajem listopada, također na inicijativu Kolektivne sadnje drveća po Hrvatskoj te akcije ‘Zasadi drvo, ne budi panj’. Na ovom području se u budućim akcijama namjerava posaditi ukupno 60 tisuća sadnica.

Objava Hrvatska vojska i građani u Gudcima posadili tri tisuće sadnica hrasta lužnjaka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.