Prijava

Vaša prijava

Na prijedlogu liste za stipendije učenika i studenata Zagrebačke županije više od deset Velikogoričana


Zagrebačka županija objavila je prijedlog liste za stipendirane učenike i studente. Ove godine dodjeljuje se 45 stipendija za učenike i 30 za studente.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 se dodjeljuje učenicima prema kriteriju izvrsnosti od čega do tri za zanimanja glazbenog smjera te 25 stipendija za učenike prema socijalnim kriteriju od čega je 10 stipendija rezervirano za deficitarna zanimanja. Od ukupno 30 studentskih stipendija dodijelit će se 15 stipendija studentima prema kriteriju izvrsnosti te 15 prema socijalnom kriteriju.

Na predloženoj listi se po kriteriju izvrsnosti među prvih 17 učenika nalazi čak sedmero učenika iz Velike Gorice te dvije učenice iz Kravarskoga. Po kriteriju izvrsnosti među studentima nalaze se tri studentice iz Velike Gorice.

Zagrebačka županija je ove godine povećala broj novih stipendija  s 50 na 75, ali i iznose stipendija. Učeničke stipendije na godišnjoj razini sada iznose 7.200 kuna, a za studente 14.400 kuna.

Mogućnost prigovora na listu

Važno je napomenuti kako se radi o predloženoj listi te u roku osam dana od objave liste na oglasnim pločama gradova i općina te internet stranicama, svaki kandidat može podnijeti pismeni prigovor na listu, zaključno sa srijedom, 4. prosinca ove godine.

Prigovor se dostavlja isključivo u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom „Za natječaj za stipendije – PRIGOVOR“. Nakon isteka roka od 8 dana, Župan će donijeti odluku o prigovorima, a Povjerenstvo utvrditi Konačnu listu za dodjelu stipendija.

Cijelu listu možete vidjeti OVDJE.

Objava Na prijedlogu liste za stipendije učenika i studenata Zagrebačke županije više od deset Velikogoričana pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.