Prijava

Vaša prijava

PRVI U HRVATSKOJ! Grad od iduće godine svakom srednjoškolcu daje 1000 kuna


Uspješan u školstvu i obrazovanju, Grad Velika Gorica kontinuirano pokazuje kako ide ukorak s vremenom. I još malo brže. Osim što je do sada osigurao besplatne udžbenike za osnovnoškolce, a od ove godine nagrade za izvrsnost, od iduće pak godine ljestvicu postavljaju još više. Svaki će srednjoškolac s područja Grada Velike Gorice, na početku školske godine dobiti jednokratnu stipendiju u iznosu od 1000 kuna, što je za oko 2500 učenika srednjih škola odličan start na početku nove školske godine.

„Obrazovanje nam je jako važno, želimo ga podupirati i pomagati kroz razne programe i akcije, pa u tom smjeru ide i ova inicijativa, jedinstvena, prva takva u Hrvatskoj“ , rekao je gradonačelnik Dražen Barišić i zasluge za odlične ideje i inicijative prepisao i svom kolegi, zamjeniku gradonačelnika Krešimiru Ačkaru bez kojeg, dodaje gradonačelnik „obrazovanje ne bi bilo ovako uspješno“.

Zasluge za jedinstven iskorak u Hrvatskoj, gradonačelnik Barišić prepisao je svom zamjeniku Krešimiru Ačkaru

Danas su stipendije dobili učenici srednjih škola i fakulteta, te oni koji se školuju za deficitarna zanimanja. Podijeljeno je ukupno 29 učeničkih, 23 studentske stipendije te još 20 za deficitarna zanimanja.

„Želimo da naši učenici, mladi ovdje žive, rastu, tu se zaposle i ostanu. Mi smo tu da otvaramo nova radna mjesta, širimo te mogućnosti, privlačimo investitore, a vi da svojim vještinama i znanjem doprinosite daljnjem razvoju našeg grada, da ga gradimo zajedno. To je dugotrajan ali vrijedan ciklus jer to je društvo kojem stremimo i kakavo želimo stvarati”, zaključio je Barišić.

Objava PRVI U HRVATSKOJ! Grad od iduće godine svakom srednjoškolcu daje 1000 kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.