Prijava

Vaša prijava

KNJIGE: Šest preporuka za blagdansko čitanje


Ako ovih Božićnih dana nemate želju za izlascima i tražite neke nove zanimljive naslove, Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice Velika Gorica donosi par preporuka za ove blagdanske dane.

Richard Paul Evans: Božićna kutija

Pripovijetku „Božićna kutija“ autor je prije svega napisao za svoje dvije djevojčice te je dao uvezati dvadesetak komada kao božićne darove za obitelj i prijatelje. Od tada (početak devedesetih) do danas objavljena je u milijunskoj nakladi i postala suvremeni božićni klasik koji se čita diljem svijeta. Čarolija ove knjige, bili vi vjernik ili ne, prenosi svima poruku o važnosti ljubavi, prije svega roditeljske, prema svojoj djeci te poruku čuda, nade i ozdravljenja za ljude diljem svijeta.

Glenn Beck: Božićni pulover

Beskrajno emotivna priča o odrastanju, o majčinoj ljubavi utkanoj u jedan dječji božićni pulover i o spoznajama koje uslijede tek nakon mračnog i bolnog puta odrastanja. „Božićni pulover“ jedna je od onih priča koje će vam se urezati u srce, uz koju ćete se možda i rasplakati, ali i naučiti životnu lekciju o stvarnom značenju darova koje jedni drugima darujemo.

Charles Dickens: Božićna priča

Klasik kojem se uvijek rado vraćamo u božićno doba svakako je „Božićna priča“ ili „Christmas Carol“ britanskog književnika Charlesa Dickensa. Duh ove priče koja nam donosi pripovijest o starom škrcu Scroogeu kojeg u božićnoj noći posjećuju tri duha – duh prošlih, sadašnjih i budućih Božića – nisu uspjele uništiti ni brojne adaptacije, od Disneya do Barbie i šire. Snažna poruka o promjeni koja je moguća jedino u nama samima, a kroz koju naučimo cijeniti sebe i druge, najljepša je koju možete primiti ovog – a i svakog drugog Božića!

Ann Pearlman: Klub božićnih kolačića

Svake godine u prosincu nekoliko prijateljica okuplja se kako bi razmijenile što finije i ljepše ukrašene božićne kolačiće. Osim kolačića uz bocu vina razmjenjuju i svoje životne priče. Slatko-gorka priča o ženskim prijateljstvima prava je blagdanska poslastica za sve ljubitelje laganog štiva s blagdanskim ugođajem.

Karen Swan: Božić u snijegu

„Sve što vam je potrebno u božićnoj čizmici za istinski blagdanski ugođaj“ – preporuka je na koricama ovog chick-lit naslova čija će vas priča odvesti iz snježnog Londona u davno zaboravljenu kolibu u gradiću u švicarskim Alpama. Baš uoči Božića dvije sestre otkrit će tajnu obiteljsku povijest uz pregršt ljubavnih zgoda i nezgoda.

Sve najbolje: 400 izreka, citata i čestitki za svaku prigodu

Ako još uvijek pišete božićne čestitke i držite zdravice za božićnom i novogodišnjom trpezom, mnoštvo inspirativnih tekstova pronaći ćete u ovoj knjizi. Jednako tako možete naučiti kako reći Živjeli! Te čestitati Božić i Novu godinu na čak dvadeset stranih jezika!

A vama, dragi čitatelji, knjižničari žele svako dobro povodom blagdana i, naravno, puno dobrih knjiga ispod bora! Uz to poručuju “Ako Djedica zakaže, čekamo vas u knjižnici!”

Pripremila: Ivana Grubačević

Objava KNJIGE: Šest preporuka za blagdansko čitanje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


4. MALONOGOMETNI LUCIJSKI TURNIR