Prijava

Vaša prijava

NOVO U NOVOJ Od 1.1. 2020. veće plaće zaposlenima u Gradu


Novost koja će s 1.1. dočekati zaposlene u Gradu kao i gradskim komunalnim službama je da će im u nadolazećim godinama rasti plaće. Za početak za 2,5 posto od 1. siječnja nove godine. Još jedno povećanje, za jednako toliko, čeka ih s 1.1.2021, a osim povećanja plaća, ugovorom je definirano i povećanje neoporezive isplate uz plaću u iznosu do 5.000 kuna

“Grad Velika Gorica jedan je od većih gradova u Republici Hrvatskoj, gradova koji imaju značajne fiskalne kapacitete. Kako rastu naši porezni prihodi tako raste u ukupnom kontekstu i kvaliteta života i odnos prema ljudima odnosno djelatnostima i djelatnicima”, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je potpis na Temeljni kolektivni ugovor i aneks još pred Božić stavio uz članove Samostalnog sindikata radnika.

“Naišli smo na socijalnog partnera koji želi urediti radnička prava. Veseli nas kad vlasnici jednako tretiraju povećanje plaća gradskim zaposlenicima, kao i radnicima u komunalnim i trgovačkim društvima, što je rijetka praksa u Hrvatskoj – izjavio je tad predstavnik sindikata Marko Maslić.

 

Objava NOVO U NOVOJ Od 1.1. 2020. veće plaće zaposlenima u Gradu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.