Prijava

Vaša prijava

ČIPIRANJE PASA: U godinu dana čip dobilo 314 pasa, moglo ih je biti više


Za 2019. godinu je Zagrebačka županija odobrila 300.000 kuna pomoći gradovima i općinama za mjere označavanja pasa mikročipom. Nečipiranje pasa i skrb o njima velik je lokalni problem, kako u drugim lokalnim sredinama, tako i u našem gradu. I dalje je velik broj pasa ne čipiran, a izgleda kako niti građani nisu iskoristili besplatne opcije za svoje ljubimce, piše Večernji list.

Naime, grad Velika Gorica na raspolaganje je dobila 49.300 kuna, a iskoristila je 31.400 kuna i čipirala 314 pasa. Ovaj broj mogao je biti veći jer je po svakodnevnim objavama Skloništa za životinje Velika Gorica vidljivo kako se i dalje pojavljuju psi bez čipa što otežava pronalazak vlasnika i odgovorne osobe.

Na natječaj se javilo sedam gradova i osam općina, 15 jedinica lokalne samouprave od 34 koliko ih je u Županiji, a naš grad nije jedini koji do kraja nije iskoristio sredstva.

Iako možda nisu svi gradovi u potpunosti iskoristili ova sredstva, Zagrebačka županija smatra da je ova mjera prepoznata i da daje rezultate u cilju smanjenja populacije napuštenih pasa. Iz tog razloga se očekuje ista mjera i u 2020. godini, ali još uvijek nije dogovoren termin raspisivanja novog natječaja.

Objava ČIPIRANJE PASA: U godinu dana čip dobilo 314 pasa, moglo ih je biti više pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.