Prijava

Vaša prijava

U subotu 8. gorički Dan mimoza. Kupite buketić i pomozite potrebitima!


Veleučilište Velika Gorica, zajedno s Gradom Velikom Goricom, Hrvatskom ligom protiv raka, Ligom protiv raka Zagrebačke županije i Poliklinikom Zahi, već osmu godinu za redom organizira humanitarnu akciju prodaje mimoza povodom dana posvećenoga prevenciji raka vrata maternice. P

Ovogodišnji Dan mimoza održat će se u subotu 25. siječnja. Tada će na tržnom centru biti postavljen štand na kojem ćete moći kupiti žuti buketić od 10 do 13 sati. Kupnjom buketa mimoza pomažete humanitarnoj akciji i širite važnost brige o prevenciji raka vrata maternice. Ovom akcijom nastoji se osvijestiti žene na važnost preventivnih i redovitih pregleda kako bi sačuvale svoje zdravlje.

U Hrvatskoj od raka vrata maternice svaki dan oboli jedna žena, a trećina oboljelih umre. “Godišnje 120 žena umire, a 352 su novootkrivene na godišnjoj bazi. Znači svaki treći dan umre jedna žena. Ima mogućnosti prevencije, odazovite se na preventivni pregled, napravite papa test, HPV tipizaciju i molim vas cijepiti svoje djevojčice u osmom razredu i zaštitite ih od mogućnosti razvoja karcinoma”, navela je Neda Ferenčić Vrban na prošlogodišnjem obilježavanju.

Objava U subotu 8. gorički Dan mimoza. Kupite buketić i pomozite potrebitima! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.