Prijava

Vaša prijava

Idućeg ponedjeljka poslušajte koncert pijanistice Sabrine Zelić posvećen ruskom skladatelju


Idućeg ponedjeljka će se u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića održati koncert pijanistice Sabrine Zelić u potpunosti posvećen velikom ruskom skladatelju Aleksandru Nikolajeviču Skrjabinu. Koncert će početi u 19 sati, a Zelić će izvesti Skrjabinov znameniti ciklus 24 preludija za klavir, op. 11 te 2. sonatu u gis-molu, op. 19, ‘Sonatu-fantaziju’. Ulaz na koncert je slobodan.

Njen rad kritičari i bivši pedagozi opisuju epitetima poput “fina muzikalnost, jednostavnost geste, lirski senzibilitet, virtuozitet, promišljena interpretacija, osjećaj za glazbenu formu i zvuk, bogat unutarnji svijet, pijanistički smisao vještina savladavanja boja kao određenog parametra, izuzetan dinamički potencijal, temperament, interesantnost osobnost…”.

Sabrina Zelić rođena je 1967. godine u Sarajevu. Završila je osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Nede Stanković. Diplomirala je 1990. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi istaknute pijanistice Pavice Gvozdić. Tijekom školovanja održala je solističke i komorne koncerte te sudjelovala na mnogim republičkim, državnim i međunarodnim natjecanjima, na kojima je osvajala brojne nagrade, pobjede i priznanja. Članica je Klavirskog dua East West (Sabrina Zelić- Rustem Kudoyarov) s kojim je ostvarila zapažene izvedbe.

Za niz uspješnih nastupa u jubilarnoj Chopinovoj godini te za svoje zalaganje i doprinos radu Društva „Fryderyk Chopin“, Ministarstvo kulture Republike Poljske odlikovalo ju je ordenom „Zasluga za poljsku kulturu“ 2010. godine. Uz koncertnu djelatnost, s posebnom se posvećenošću bavi i pedagoškim radom na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, spajajući tradiciju zagrebačke i ruske pijanističke škole.

“Bitno je, po završetku studija ne zaklopiti poklopac klavira, već klavir učiniti sastavnim dijelom života!”, zaključuje Sabrina Zelić.

Objava Idućeg ponedjeljka poslušajte koncert pijanistice Sabrine Zelić posvećen ruskom skladatelju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.