Prijava

Vaša prijava

Nastavak suradnje grada i UNICEF-a u 2020. godini


Grad Velika Gorica i UNICEF nastavljaju uspješnu suradnju i u 2020. godini

Obnovom Sporazuma o suradnji u 2020. godini nastavlja se uspješna suradnja između Grada Velike Gorice, gradskih tvrtki VG Čistoća i VG Vodoopskrba i UNICEF-a. Sporazum su potpisali Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Dražen Barišić, gradonačelnik Grada Velike Gorice, Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće i Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.

Nastavak suradnje od prošle godine

Ova je suradnja započela početkom 2019. godine i realizirana je slanjem zajedničkog poziva korisnicima usluga gradskih komunalnih tvrtki za podršku UNICEF-ovim programima. Tako je u proteklih 12 mjeseci ostvareno 420 donacija te je prikupljeno 27.000 kuna koje je UNICEF uložio u opremanje Banke humanog mlijeka.

Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku zahvalila je na donacijama i sveukupnoj podršci Grada i građana Velike Gorice: “Ovaj nam sporazum omogućuje da i dalje zajednički doprinosimo dobrobiti djece u Hrvatskoj, posebice onim najranjivijim skupinama koja najviše trebaju našu pomoć. Od srca zahvaljujem svim građankama i građanima Velike Gorice što prepoznaju i podržavaju naš rad te Gradu i gradskim tvrtkama na uspješnoj suradnji kojom pomažu promicanje dječjih prava i unaprjeđenje kvalitete života djece u Hrvatskoj.”, izjavila je.

Osnaživanje roditelja i odgojitelja

UNICEF je do sada s ciljem osnaživanja roditelja i odgojitelja, na području Grada Velika Gorica educirao timove dječjih vrtića Ciciban, Velika Gorica, Žirek i Lojtrica za provedbu besplatnih radionica za roditelje „Rastimo zajedno”, dok dječji vrtić Žirek provodi program „Rastimo zajedno Plus”, za roditelje najmlađe djece s teškoćama u razvoju.

UNICEF podržava rad Udruge udomitelja „Toplo srce”, a udomiteljima djece mlađe od 3 godine osigurana je mogućnost dodatne financijske potpore za nabavu dječje opreme u iznosu od 5.000,00 kn po djetetu u suradnji sa Zakladom „Hrvatska za djecu”.

Objava Nastavak suradnje grada i UNICEF-a u 2020. godini pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.