Prijava

Vaša prijava

Nakon više od 20 godina prolaz na Plesu otvoren za automobile, bicikliste i pješake


Jučer je na Gradskoj sjednici najavljeno otvaranje prolaza u Plesu nakon 24 godine. Naime, taj prolaz je zatvoren još 1996. godine zbog sigurnosnih razloga te ga od onda građani naselja nisu mogli koristiti.

Zbog istog se 2015. godine pokrenula i inicijativa ‘Pleso nije geto’ koja je napokon dobila ispunjavanje svog zahtjeva.  “Imamo simbolično otvaranje, mada će ono imati i svoju  produktivnu vrijednost, u smislu kvalitete života, ne samo prometa. Ovo zapravo možemo reći da ima i sociološku vrijednost, da se ruše barijere. Mi smo u dogovoru s predstavnicima MZL Zagreb u nekoliko faza dogovorili jednu simbiozu između lokalne zajednice i njihovog koncesijskog područja.”, izjavio je Barišić.

Pohvalio je građansku inicijativu ‘Pleso nije geto’ te zahvalio što se ona uopće odvila. Naveo je i kako će se pratiti promet te će se svi morati držati i standarda zaštite imovine, prometa i sigurnosti. “Čekali smo ovo dugo, nakon 24 godine smo se dogovorili zajedno da se otvore ova vrata i da naselje Pleso može komunicirati sa Zračnom lukom, ali i tranzitno s gradom Zagrebom.”

Prolaz u plesu otvoren je za promet osobnim vozilima manje, ali i pješacima i biciklistima. “Nije potrebno da ovdje komunicira teški promet nego da građani mogu jednostavno prijeći na ostale ceste.”, zaključio je Baršić.

Objava Nakon više od 20 godina prolaz na Plesu otvoren za automobile, bicikliste i pješake pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.