Prijava

Vaša prijava

Petak je Dan zimskog bicikliranja na posao. Idete?


Osim Valentinova, u petak, 14.veljače obilježava se još jedan značajan dan popularan među obožavateljima na dva kotača. Riječ je o Međunarodnom danu zimskog bicikliranja na posao, inicijativi prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama.

Zagreb dosadašnji pobjednik

Inicijativa je pokrenuta u Kanadi 2013. godine i uvijek se održava drugi petak u veljači. Zagreb je 2015., 2016. i 2017. godine odnio titulu grada pobjednika s najviše zimskih biciklista, odnosno najviše građana i građanki koji su se obvezali barem taj dan koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo.

Uključite se!

Iz Sindikata biciklista pozivaju sve da, ako i ne bicikliraju cijelu zimu, barem 14. veljače sjednu na bicikl na putu do posla, fakulteta ili spoja za Valentinovo te pokažu sebi i drugima da zimsko bicikliranje nije nikakav problem.  Podsjećaju i na obvezu nošenja svjetala na biciklu, noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, kako bismo bili vidljiviji drugim sudionicima u prometu.

Zašto zimsko bicikliranje?

Unatoč klimatskim promjenama zbog kojih “više nema zime”, uvijek postoji mogućnost da će snijeg ipak zabijeliti naše gradove. Stoga, zimske službe treba i dalje podsjećati da se i biciklom ide na posao te se biciklističke prometne površine treba čistiti, a ne koristiti za odlaganje snijega. Što se ovog petka tiče prognoza za Goricu, Zagreb i okolicu izgleda ovako:

 

Već se sad možete prijaviti i obvezati na vožnju biciklom u petak KLIKOM OVDJE. Osim Zagreba koji je trenutačno na 9. mjestu, građani i građanke koji su se već obvezali dolaze iz Varaždina, Sutivana na Braču, Zadra, Osijeka, Velike Gorice, Šećerane kod Belog Manastira, Virovitice, Splita, Kutine i Siska.

 

Objava Petak je Dan zimskog bicikliranja na posao. Idete? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.