Prijava

Vaša prijava

POLICIJA: Za vikend utvrđena 33 prometna prekršaja, većina zbog brzine i alkohola


Tijekom vikenda je na području policijske postaje Velika Gorica provedena akcija ‘Alkohol i opojne droge’ te ‘Brzina’ unutar koje je utvrđeno 22 ciljana prekršaja. Među njima je 17 vozača vozilo neprimjerenom brzinom, a petero pod utjecajem alkohola. U domeni prometa je utvrđeno još dodatnih 11 prekršaja.

Konkretni slučajevi bili su iz subote, kada je muškarac od 36 godina upravljao osobnim automobilom po Zagrebačkoj ulici, a zaustavljen je kod Poštanske ulice. Tada je alkotestiran i otkriveno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i to s 1,78 g/kg alkohola. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebnu prostoriju policijske postaje do otriježnjenja i protiv istog je podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Za vrijeme akcije dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Cilj ovih akcija je smanjenje broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava POLICIJA: Za vikend utvrđena 33 prometna prekršaja, većina zbog brzine i alkohola pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.