Prijava

Vaša prijava

Zaključen popis sudionika za Fašnik! Sudjelovat će ih preko 600


Nakon završenih prijava danas je zaključen popis sudionika ovogodišnje Fašničke povorke. Kao i obično, ona će krenut iz Školske ulice prema Zagrebačkoj i sve do Parka Franje Tuđmana. Prva na redu je povorka odraslih sudionika u subotu 22. veljače od 14 sati.

Publici će se tada predstaviti 21 grupa s više od 600 sudionika. Iako nisu previše otkrili iz Turističke zajednice, znamo da nam stižu Asterix i Obelix, Pinokio, Šeici iz Dubaija, kolinje, sprovod, a čak i popravljanje brodova i plesanje na kiši.

Osim domaćih ekipa koje svake godine iznenade inovativnim i kreativnim kostimima i nastupima, nastupat će i gosti iz Pavučnjaka, Međimurci iz Turčišća i Istrijani, a za titulu najglasnijih i ove će se godine boriti Bugari koji stižu s obilježjima Festivala Surva, tradicijskih figura, sličnih našim zvončarima. “Riječ je o tradicionalnim maškarama koje oživljavaju na dan 14. siječnja, na blagdan Surve, kada maskirani mladenci, svećenik, predvodnice i medvjedi ulaze u selo, pale vatre zadirkuju ljude i dobro se zabavljaju. Karakteristika ovih maškara je da su velike i glasne, pa tako tjeraju zimu i dozivaju proljeće.”, navode iz Turističke zajednice.

Ne zaboravite kako nas 22. veljače nakon čitave fašničke povorke čeka i koncert Nene Belana i Fiumensa te Baraba i Saturnusa. Barabe i Saturnusi zabavljat će vas od 16 sati, a od 21 sat počinje veliki fašnički koncert Nene Belana.

Ovo je satnica:

  • 13-14 Dolazak i prijava Fašničkih grupa
  • 14- 16 Fašnička povorka (Školska ulica- Zagrebačka – Park dr. Franje Tuđmana)
  • od 15 h Zabava i ples pod maskama u fašničkom šatoru
  • sadržaji za velike i male, gastro ponuda, krafne
  • proglašenje pobjednika 111. Turopoljskog fašnika
  • glazbeni program: Saturnus band i Barabe
  • 21h koncert Neno Belan i Fiumensi

Objava Zaključen popis sudionika za Fašnik! Sudjelovat će ih preko 600 pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.