Prijava

Vaša prijava

Zašto trebamo djelovati u vezi klimatskih promjena? Saznajte na stranici Ministarstva


Krajem prošle godine je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pokrenulo novu mrežnu stanicu pod nazivom Prilagodba klimatskim promjenama. Stranica je osmišljena kao središnje mjesto za informiranje i edukaciju o prilagodbi klimatskim promjenama u Republici Hrvatskoj. Od sada je stranica dostupna i građanima i institucijama.

Cilj ove stranice je omogućavanje kvalitetnog i ažurnog izvora relevantnih informacija o prilagodbi klimatskim promjenama, pa tako i odgovora na pitanje ‘Zašto bismo trebali djelovati‘.

Pojmovi vezani uz klimatske promjene

Na stranici se nalaze izbornici koji uključuju bazu znanja, politike, primjere dobre praske, pitanja i odgovore te novosti. Tamo se nalaze i brojni pojmovi vezani uz klimatske promjene, a koji prvenstveno proizlaze iz Strategije prilagodbe klimatskim promjenama u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2040. godine s pogledom na 2070. godinu.

“Saznat ćete i što je to klimatsko modeliranje te koji su to utjecaji klimatskih promjena na različita područja u Republici Hrvatskoj. Ako ste u potrazi za relevantnim podacima i dokumentima koji se odnose na prilagodbu klimatskim promjenama, na jednom ćete mjestu moći pregledati i međunarodnu i europsku razinu s fokusom na Hrvatsku.”, navode iz Ministarstva.

Jedna od odličnih stvari je i to što se na stranici nalaze brojne ideje i inspiraciju za djelovanje u različitim područjima, a ako se želite dodatno informirati o Strategiji, to možete učiniti putem pitanja i odgovora. “Sve građanke i građani Republike Hrvatske pozvani su dati svoj doprinos i podržati rad ove mrežne stranice. Upiti i informacije vezane uz prilagodbu klimatskim promjenama mogu se dostavljati putem kontakt obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici.”, zaključuju iz Ministarstva.

 

Objava Zašto trebamo djelovati u vezi klimatskih promjena? Saznajte na stranici Ministarstva pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.