Prijava

Vaša prijava

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Velike investicije u školstvu


U Zagrebačkoj županiji gradit će se četiri nove sportske dvorane u Klinča Selima, Bedenici, Graberju Ivaničkom i Zaprešiću, dvije nove osnovne škole u Strmcu i Luki te će se dograditi i rekonstruirati još 11 škola. Financijska sredstva za navedene kapitalne investicije osigurat će Zagrebačka županija u suradnji s gradovima i općinama te kreditnim zaduženjem za koje su vijećnici Županijske skupštine na posljednjoj sjednici dali zeleno svjetlo.

Riječ je o 80 milijuna kuna vrijednom kreditu s rokom otplate od 10 godina uz  fiksnu kamatnu stopu od 0,79%. “Kad su investicije u školstvu u pitanju čeka nas pravi građevinski ‘boom’. Ukupna vrijednost planiranih gradnji, rekonstrukcija te obnova škola i dvorana iznosi 201 milijun kuna što je iznimna financijska injekcija u gospodarstvo i nastavak naših nastojanja da djeci osiguramo jednake uvjete školovanja. S obzirom da naše gospodarstvo kontinuirano raste, a time raste i proračun Zagrebačke županije, otplata ovog kredita neće biti nikakav problem”, istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Na aktualnom satu vijećnike je zanimao kada će biti donesen plan građenja i uređenja županijskih i lokalnih cesta, kao i kada se očekuje donošenje novog prostornog plana Zagrebačke županije. Iz sfere zdravstva vijećnike je zanimalo što županija planira poduzeti s ciljem zadržavanja i privlačenja liječnika i medicinskog osoblja, zatim što poduzima kako bi se riješio problem nedostatka pedijatra u Vrbovcu te hoće li mikrobiološki laboratorij iz Ivanić-Grada biti premješten u Rakitje. Nekoliko pitanja odnosilo se i na županijske natječaje iz područja gospodarstva, zdravstva i sufinanciranja EU projekata. Vijećnike je također zanimalo u kojoj su fazi najavljene kapitalne investicije u školstvu, kada možemo očekivati status “Zagrebačka županija – prijatelj djece”, koji su najnoviji projekti u turizmu te štožupanija poduzima kada je  u pitanju “zelena poljoprivreda”.

Objava ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Velike investicije u školstvu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.