Prijava

Vaša prijava

Počinju Plazma sportske igre koje će okupiti na stotine mladih


Plazma Sportske igre mladih ove godine održat će svoju veliku turneju radosti u čak 22 grada i općine diljem Hrvatske. Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja dobila je Rugvica. Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici općine Rugvica i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih, sutra, u srijedu, 4. ožujka u OŠ Rugvica  s početkom u 9 sati.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Rugvice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske, među njima i Velike Gorice. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti, kao i izbor za najboljeg sportaša Hrvatske.

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt” Youth Sports Fair Chance”. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 200 tisuća djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini

Objava Počinju Plazma sportske igre koje će okupiti na stotine mladih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.