Prijava

Vaša prijava

OŠ Nikola Hribara obilježila 100. dan škole uz zanimljive aktivnosti


Iz godine u godinu u OŠ Nikole Hribara obilježava se 100. dan od početka nastavne godine. Ove godine obilježen je 5. ožujka, a uključeni su bili učenici nižih i viših razreda. Posebno uzbuđenje vladalo je među učenicima prvih razreda koji su ove školske godine zakoračili u đački život, ali i učenicima četvrtih razreda koji redovito uživaju u tom danu dodajući mu uvijek nove sadržaje.

“Same aktivnosti, planirane za taj dan, počele su ranije kako bi na vrijeme pripremili potrebne materijale i rekvizite. Posebno veselo i razigrano bilo je u 1.a, 1.d i 4. c razredu koji su se sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić, Monikom Grgar – Rakas, Jadrankom Jelisavac i Ksenijom Petrlin – Jurić igrali, zabavljali, istraživali, učili povezujući sadržaje i aktivnosti iz raznih predmeta i životnih situacija, a sve to u znaku broja 100.”, govore nam iz škole.

Na svakom predmetu fokus na broju 100

Prvašići su tog toga dana postali prinčevi i princeze s krunama na glavi koje su sami izrezali, obojali i izradili. “U nastavi hrvatskog jezika zapisivali su stotinu lijepih, obiteljskih, prijateljskih i đačkih riječi, pisali svoje ime, prepisivali rečenice i čitali što više riječi u sto sekundi. Maštovito su dopunjavali rečenice što mogu kad hoće stotinu puta, kako i kome podijeliti sto poljubaca, zagrljaja, lijepih želja, dobrih misli..”, rekla je Jadranka Jelisavac.

Zanimljiva je tog dana bila i matematika. “Dodavali su stotinu elemenata u crtež broja 100. Natjecali su se po skupinama u rješavanju sto zadataka zbrajanja i oduzimanja do 10, sto zadataka čarobnog kotača, u paru pucanja stotinu balona… Sve aktivnosti prikazane su na plakatima.”, kaže učiteljica Vesna Stipić.

Crtali su neobična bića s deset glava, deset ruku, deset nogu i deset očiju. Najviše smijeha izazvali su crteži i fotografije koje su ih prikazivale kakvi su oni danas, a kakvi će biti za sto godina.
U sam projekt uključili su se i roditelji pa su mame i bake ispekle kolače, torte i razne slastice u obliku broja 100. Učenici u boravku posebnu su pozornost posvetili pripremi stotinu zdravih zalogaja, a nakon ručka prijalo je i stotinu bombona.

“Učenici 4. c slikali su brojku 100 koja se utopila u toplim i hladnim bojama, pisali riječi koje u sebi sadrže STO, rješavali križaljke, izrezivali naočale u obliku brojke sto, rješavali matematičke zadatke. Bilo je zabavno i veselo.”, govori Ksenija Petrlin – Jurić.

Učenici su sa svojim učiteljicama uključeni i u eTwinning projekt „100. dan škole“ Udruge Zvono 2020. te su usvojili i himnu 100. dan škole koju s radošću pjevaju svaki dan. Za uspješnih sto dana u školi i za sve provedene aktivnosti tog dana svi su nagrađeni diplomom.

 

Objava OŠ Nikola Hribara obilježila 100. dan škole uz zanimljive aktivnosti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


13. Obrtničke sportske igre

Novi bicikl na meti kradljivaca