Prijava

Vaša prijava

NA ADRESE GRAĐANA STIŽU LETCI “Prioritet nam je sačuvati zdravlje i živote naših sugrađana”

[]

Kako bi uspješno prevenirali daljnje širenje koronavirusa u našem gradu, Stožer civilne zaštite, uz već poznate i donesene mjere ovih je dana pripremio i letke za građane. Letci će biti podijeljeni i distribuirani u stambene zgrade i obiteljske kuće na području grada Velike Gorice i okolice, a u njima ćete pronaći sve potrebne korisne informacije o tome kako djelovati i zaštiti sebe i svoje najbliže. Osim toga u letku će se naći sva potrebna objašnjenja vezana uz donesene propise (propusnice, prijevoz, komunalne službe), a isto tako bit će istaknuti i važni brojevi telefona na koje se građani svakodnevno mogu obratiti.

Letak je predstavio gradonačelnik Dražen Barišić i dodao kako je u tisku i 450 plakata iste tematike koji će biti postavljeni na vidljiva mjesta, javne oglasne ploče ili pak na zgrade.

“Prioritet nam je sačuvati živote i zdravlje naših sugrađana. Iako život grada paralelno teče dalje, naši građani su nam prioritet u ovoj situaciji i pošteno ćemo i otvoreno komunicirati s njima i s Gradskim vijećem”, rekao je gradonačelnik Barišić te podsjetio na donesene mjere za ublažavanje ekonomskih posljedica ove zdravstvene krize. Prvi paket mjera, težak šest milijuna kuna, obuhvaća odgodu plaćanja komunalne naknade i oslobođenje plaćanja dječjih vrtića. U pripremi je i drugi paket, težak dva milijuna kuna, a koji je izravno usmjeren na one poslodavce koji su zbog situacije morali zatvoriti svoje poslovanje.

“Tako ćemo njima i njihovim djelatnicima dati dodatnu injekciju, što će uz mjere koje poduzima Vlada dati dodatnu sigurnost za ekonomsku situaciju koja je pred nama”, zaključio je Barišić.

Objava NA ADRESE GRAĐANA STIŽU LETCI “Prioritet nam je sačuvati zdravlje i živote naših sugrađana” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.