Prijava

Vaša prijava

Poziv poljoprivrednicima za ostvarivanje bespovratnih potpora. Saznajte tko se može prijaviti

[]

Zagrebačka županija poziva poljoprivrednike sa svog područja da se jave na 6,5 milijuna kuna vrijedan javni poziv te ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna. Javni poziv je otvoren do 15. studenog ove godine.

U Zagrebačkoj županiji postoji više od 14 tisuća registriranih poljoprivrednih gospodarstava po čemu naša županija drži vodeću poziciju u Republici Hrvatskoj. “Poljoprivrednici se već mogu javljati na ovaj natječaj, a nakon donošenja rebalansa Proračuna koji je u pripremi, planiramo osigurati još dodatnih 1,5 milijuna kuna, dakle, ukupno 8 milijuna kuna. Nakon Rebalansa i naši poduzetnici mogu računati na bespovratna sredstva koja će ove godine biti rekordna u iznosu od 12 milijuna kuna.“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Potpore za modernizaciju, povećanje konkuretnosti, edukaciju…

Potpore za javni poziv u poljoprivredi će se dodjeljivati za ulaganja u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje. “Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području poput vinotočja i kušaonica, ulaganja u sektor šumarstva itd. Poljoprivrednik može ostvariti bespovratnu godišnju potporu u iznosu od 150.000 kuna uz intenzitet potpore od 30% do 70% prihvatljivih troškova.”, navode u priopćenju.

Korisnici županijskih potpora mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća, poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije koji su, ovisno o potpori na koju se prijavljuju, upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, Upisnik šumoposjednika ili u upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu. Također, sredstva su dostupna i za proizvođačke grupe ili organizacije registrirane sukladno Zakonu o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda sa sjedištem na području Zagrebačke županije.

Prijave se dostavljaju elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija. Dodatne informacije možete pronaći na stranicama Zagrebačke županije.

Objava Poziv poljoprivrednicima za ostvarivanje bespovratnih potpora. Saznajte tko se može prijaviti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.