Prijava

Vaša prijava

Od ponedjeljka još tri linije izvanrednog prijevoza

[]

S ciljem povećanja kapaciteta prijevoza i dodatnog pokrivanja šireg gradskog područja, od ponedjeljka 27. travnja Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice uvodi dodatne tri nove autobusne linije nužnog prijevoza, dok je jedna postojeća produžena.

Od ponedjeljka do Dubranca, Mraclina, Mičevca, Strmca i Plesa

Od ponedjeljka će tako autobusne linije voziti i do Dubranca, Mraclina, Strmca Bukevskog, Mičevca, Plesa… Budući je još uvijek na snazi obustava međužupanijskog putničkog prijevoza, što znači da još uvijek nije dopušten direktan autobusni, niti putnički željeznički promet između Velike Gorice i Zagreba, na području Grada Velike Gorice i dalje će prometovati besplatne izvanredne autobusne linije namijenjene nužnom prijevozu, poručuju iz Stožera.

Trase novih i izmijenjenih izvanrednih autobusnih linija (opis i prostorni prikaz) i njihovi vozni redovi kao i izvanredni vozni red ZET-ove autobusne linije (Gl. Kolodvor – Veliko Polje) potražite ovdje:

Ulazak uz propusnice, broj mjesta ograničen

“Svrha nužnog prijevoza je omogućiti ljudima odlazak na posao i dolazak s istog. Prijevoz izvanrednim autobusnim linijama biti će omogućen putnicima samo uz predočenje valjanih propusnica te za djelatnike u nužnim službama (zdravstvo, vojska, policija, vatrogasci, trgovci, radnici u proizvodnim djelatnostima) s valjanim iskaznicama. Ulazak u autobuse nadgledati će pripadnici operativnih snaga civilne zaštite Grada Velike Gorice, a broj mjesta u autobusima je zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga ograničen”, poručili su iz Stožera.

Do Zagreba ponovo tek kad Nacionalni stožer da zelen svjetlo

Ponovna uspostava direktnog prometa između Velike Gorice i Zagreba bit će moguća kada Nacionalni stožer Civilne zaštite RH dozvoli međužupanijski putnički prijevoz.

Tijekom dosadašnjih 19 dana od uspostave, izvanredni nužni prijevoz na području grada koristilo je oko 3200 putnika, a angažirani autobusi do sada su na svim linija prešli više od 17.000 km (oko 900 km dnevno). Na pregledu propusnica i osiguranju poštivanja propisanih uvjeta u autobusima ukupno su angažirana 342 pripadnika operativnih snaga Civilne zaštite.

Objava Od ponedjeljka još tri linije izvanrednog prijevoza pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.