Prijava

Vaša prijava

Zabranjuje se rad nedjeljom – radit će samo kiosci, benzinske i trgovine s pekarskim proizvodima

[]

Od ponedjeljka počinje prva faza popuštanja mjera koje su bile uvedene zbog zaštite od novog koronavirusa. Među tim mjerama je i otvaranje knjižnica, muzeja, trgovina (izuzev onih u trgovačkim centrima).. No, jedna od novosti je i da trgovine više neće moći raditi nedjeljom. No, kako je ministar zdravstva Vili Beroš objasnio za RTL, ne žele uvesti trajnu zabranu rada nedjeljom.

Tako će sada nedjeljom i blagdanima biti zabranjen rad svima osim kioscima, pekarnicama, trgovinama kruhom i pekarskim proizvodima te trgovinama na bezinskim postajama.

Uz to će se radno vrijeme trgovina vratiti na ono prije proglašenja pandemije, no trgovine koje će raditi duže od deset sati će morati imati dvokratno radno vrijeme s pauzom između. Pauza bi trebala biti sat vremena u kojoj će se čistiti i dezinficirati prostor i izmijeniti radnici.

I dalje će biti potrebno održavanje razmaka te omogućavanje dezinfekcija ruku kupcima na ulasku u trgovinu. Maksimalni broj kupaca će i dalje ovisiti o površini trgovine. Preporučuje se i ograničenje broja košarice i kolica u prodavaonicama. Za trgovine tekstilom će postojati posebna pravila zbog specifičnosti predmeta koji se prodaju.

Objava Zabranjuje se rad nedjeljom – radit će samo kiosci, benzinske i trgovine s pekarskim proizvodima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.