Prijava

Vaša prijava

Završila je sezona gripe. Prijavljeno je 60 tisuća oboljelih, a 26 umrlih

[]

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zaključno s 12. travnja je službeno registrirano 59.652 osoba oboljelih od gripe. Epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Bernard Kaić je za RTL jučer izjavio kako je sezona gripe službeno gotova, a da je oboljelo 60 tisuća ljudi. “Sezona gripe je gotova, oboljelo je prema prijavama 60 tisuća ljudi, moguće da je i veći broj obolio. Imamo dojavu da je umrlo 26 osoba, ili zbog gripe, ili uz gripu, a 16 je službeno prijavljenih umrlih od gripe”, rekao je za Dnevnik RTL-a.

Oboljeli od gripe bilježe se u gradu Zagrebu, Krapinsko zagorskoj, Istarskoj i Sisačko moslavačkoj županiji. S obzirom na veličinu stanovništva, najveća stopa oboljelih zabilježena je na području Sisačko moslavačke županije. Među pristiglim prijavama gripe, stopa incidencije je uobičajeno najveća u djece predškolske dobi. Prema objavljenim grafikonima o kretanju gripe tijekom ove sezone u usporedbi s prethodne dvije sezone, može se zaključiti kako su ove godine brojke bile manje nego prošle.

Od pojave koronavirusa u Hrvatskoj krajem veljače do sada potvrđeno je 2016 zaraženih te 54 smrtna slučaja.

Objava Završila je sezona gripe. Prijavljeno je 60 tisuća oboljelih, a 26 umrlih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.