Prijava

Vaša prijava

Otvoren natječaj za književnu nagradu “Albatros”

[]

Pučko otvoreno učilište raspisalo je natječaj za najboljji ovogodišnji autorski rukopis, književnu agradu Albatros koja će iz tiska izaći u prosincu 2020. Književna nagrada “Albatros” utemeljena je s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od 5.000,00 kn, diplome i tiskanja nagrađene knjige.

Tko može dobiti “Albatrosa” i koji su uvjeti?

U obzir za nagradu dolaze rukopisi: roman, dramski tekst ili zbirka kratkih priča, priče ili pjesme za djecu, pjesme, priče ili roman zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije.

Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Natječaj je namijenjen mladim ili neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.). Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica i dostavlja se u 3 isprintana primjerka. Priložiti tekst u wordu, na cd-u. Uz ruk opis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-mail). O dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor koji imenuje organizator.

Šaljite na adresu…

Rezultati Natječaja bit će objavljeni do 12. listopada 2020. godine na www.pouvg.hr, a rukopise možete poslati na adresu: Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj “Albatros”), Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica. Rok za predaju rukopisa je 17. lipnja 2020. godine.

Objava Otvoren natječaj za književnu nagradu “Albatros” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Jurjevo “od doma”