Prijava

Vaša prijava

U ponedjeljak se otvara neurološka, ali ne i kardiološka ambulanta

[]

Blagom relaksacijom mjera zaštite od pandemije koronavirusa s početkom idućeg tjedna s radom bi trebala nastaviti neurološka ambulanta, doznajemo od ravnatelja ispostave velikogoričkog Doma zdravlja, dr. Stjepana Zagorca. Na tom je mjestu, podsjetimo, trenutno izolacijska prostorija za sve one osobe za koje se sumnja na zarazu koronavirusom, a koje su u prostoru neurološke bile izolirane do prijevoza u Zagreb na daljnja testiranja ili hospitalizaciju. “Ako se pokaže potreba za daljnjom izolacijom potencijalnih bolesnika tome će poslužiti šator na ulazu”, rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru dr. Zagorac.

Kardiološka ostaje zatvorena do odluke Stožera

Kardiološka ambulanta, u kojoj je trenutno smještena Covid ambulanta, za pregled pacijenata koji sumnjanju na zarazu, ostaje i nastavlja s radom. “Kada ćemo otvoriti kardiologiju- još ne znamo. Ne možemo je nažalost nigdje seliti jer se unutra nalazi i sva potrebna oprema za pregled. Na mjestu kardiološke i dalje ostaje Covid ambulanta sve do drugačije odluke Stožera civilne zaštite”, govori nam Zagorac.

Zagorac apelira: Moramo i dalje biti odgovorni!

U Domu zdravlja rade ovih dana u punim kapacitetima. Srećom, manje je zaraženih, a više ozdravljenih, no Zagorac upozorava kako popuštanje mjera ne znači da je prošlo. “I dalje je uputa svima da drže razmak, nose zaštitne maske i rukavice, a ne da se vrate na stari način rada i funkcioniranja. Mnogo je ljudi ovih dana izašlo bez zaštitnih maski, to nije dobro. Moramo i dalje biti odgovorni i ako budemo pazili onda će i kolektivno zdravlje biti bolje”, apelirao je dr. Zagorac.

Objava U ponedjeljak se otvara neurološka, ali ne i kardiološka ambulanta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.