Prijava

Vaša prijava

U Distributivni centar stiže najmoderniji stroj za sortiranje borovnica i malina


U Distributivni centar za voće i povrće krajem svibnja stiže 1,6 milijuna kuna vrijedan stroj za sortiranje bobičastih i jagodičastih voćnih vrsta. Radi se o prvom takvom stroju u Hrvatskoj njemačkog proizvođača pomoću kojeg se mogu sortirati i pakirati različite vrsta jagodastog voća (borovnica, aronija, kupina, malina, ribizl i sl.), ali i ostalo voće, čiji promjer nije veći od 5 centimetara.

“Svjesni smo važnosti domaće proizvodnje”

“Bez obzira što je vrijeme kada se režu svi troškovi odlučili smo krenuti u nabavku ovog sofisticiranog stroja radi potreba i zahtjeva proizvođača jagodastog voća, koji samo u Zagrebačkoj županiji posjeduju proizvodnju od oko 200 tona. S obzirom na to da se radi o mladim nasadima i da se iz godine u godinu nasadi pod jagodastim voćem povećavaju, u narednom vremenu očekuje se kako će ta količina bit znatno veća, a danas smo svi tekako svjesni važnosti razvoja domaće proizvodnje hrane”, rekao je direktor tvrtke, Hrvoje Bunjevac.

Inače, u 2019. godini putem Distributivnog centra, smještenog u Rakitovcu, na domaće i EU tržište plasirano je 40 tona borovnica proizvedenih u Zagrebačkoj županiji. “Nabavom stroja zadovoljit će se zahtjevi postojećih, ali i potencijalnih novih kupaca, koji traže da se jagodasto voće sortira po veličini, boji i tvrdoći plodova, a što je nemoguće kvalitetno napraviti bez takovog stroja” , dodaje Bunjevac.

Kvalitetu proizvoda jamči i ULO hladnjača

Od 2012. godine Distributivni centar obavlja usluge prihvata, skladištenja, dorade (sortiranja i kalibriranja), pakiranja, fitopatološki nadzor, certificiranja, utovara i otpreme voća i povrća. Opremljen je najsuvremenijom opremom kao što su dvije automatske linije za sortiranje voća i povrća prema kakvoći, boji i težini plodova, a od 2018. godine i prvom ULO hladnjačom u RH koja nije vlasništvu trgovaca. ULO hladnjača kapaciteta 3000 tona omogućuje domaćim proizvođačima da voće i povrće mogu plasirati na tržište cijele godine, a ne samo sezonski po znatno povoljnijim uvjetima, dok s druge strane osigurava potrošačima kvalitetne domaće namirnice očuvane nutritivne vrijednosti.

Objava U Distributivni centar stiže najmoderniji stroj za sortiranje borovnica i malina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.