Prijava

Vaša prijava

Odlazi voditelj: Galerija Galženica nakon 19 godina dobiva novo vodstvo

[]

Galerija Galženica zbog pandemije Koronavirusa još je početkom ožujka obustavila sve svoje djelatnosti i izložbe, a ovih je dana na Facebook profilu Galerije objavljeno i kako čelno mjesto napušta dugogodišnji voditelj, Klaudio Štefančić koji, prema neslužbenim informacijama, seli na novo radno mjesto u Modernoj galeriji u Zagrebu.

Prenijeli su i pismo, sad već bivšeg, voditelja Štefančića koji je na toj poziciji bio posljednjih 19 godina. Prenosimo ga u cijelosti:

“Zahvaljujem svim suradnicima, a posebno umjetnicima, posjetiteljima i radnicima Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, na dugih i dinamičnih 19 godina suradnje. Trudio sam se ovaj iznimni galerijski prostor voditi u skladu s višestruko izmijenjenim uvjetima kulturnog i društvenog života, od kada sam 2001. imenovan njegovim voditeljem. Ne sumnjam da će galerija formirana 1980. u institucionalnom okviru Doma kulture i dalje imati važnu ulogu u kontekstu gradske i regionalne kulture. Pučkom otvorenom učilištu i budućem voditelju/voditeljici želim puno uspjeha u radu.” , napisao je Štefančić.

Klaudiu Štefančiću i mi želimo svu sreću u daljnjem radu i nadamo se da će i na novom radnom mjestu stvoriti utisak kao što je stvorio u Galeriji Galženica.

Objava Odlazi voditelj: Galerija Galženica nakon 19 godina dobiva novo vodstvo pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.