Prijava

Vaša prijava

Od danas se otvaraju frizeri, pedikeri i maseri, ali uz posebne mjere

[]

4. svibnja datum je koji su mnogi poduzetnici čekali jer označava ulazak u drugu fazu popuštanja epidemoloških mjera. Danas počinju s radom one djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt kao što su frizeri, brijači i pedikeri. Ovo uključuje i salone za masažu te usluge fizioterapije izvan bolnica za koje je u prvoj odluci zabrana trebala vrijediti još tjedan dana.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je donio preporuke usmjerene na sprječavanje i suzbijanje epidemije kojima se detaljno uređuje rad frizerskih i kozmetičkih salona, brijačnica, kao i salona koji se bave tetoviranjem, manikurom i pedikurom.

Među posebnim mjerama preporučuje se isticanje vidljivih obavijesti za sve djelatnike i klijente, postavljanje dezinfekcijskog sredstva i raspoređivanje mjesta u čekaonicama na način da se održava fizička udaljenost za klijente.

Dopušteni vjerski obredi i školska nastava

Vjerski obredi su omogućeni od 2. svibnja uz preporuke da vjersko okupljanje bude skraćeno, da se osigura fizičko distanciranje te pojačana higijena osoba i prostora.

Što se tiče školske nastave, omogućava se rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda osnovne škole te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Studenti mogu na laboratorijske, umjetničke i kliničke vježbe te na praksu u malim grupama.

Objava Od danas se otvaraju frizeri, pedikeri i maseri, ali uz posebne mjere pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.