Prijava

Vaša prijava

OŠ VUKOVINA: Europska komisija i Ministarstvo kulture pohvalilo učenike i njihove radove

[]

Učenici Osnovne škole Vukovina ovih su dana dobili pohvale i priznanja Ministarstva kulture i Europske komisije, pišu na službenim stranicama škole.

Na natječaju Europske komisije povodom obilježavanja Dana materinskog odabran je rad članova literalno-novinarske skupine OŠ Vukovine
koju čine učenici 5. i 7. razreda. Učenica 5.d razreda Isabella Marić napisala je prigodni tekst koji su odglumili učenici 7. d razreda David Malčević i Luka Pavlić. Za snimanje i montiranje bili su zaduženi Beata Kološa, Nikola Kološa i Ana Dujmović, sve učenici 7. d razreda. Njihovi uradci bit će dostupni za gledanje narednih godinu dana na stranicama Europske komisije.

Uz njih, učenici 7. d razreda OŠ Vukovina dobili su pohvalu Ministarstva kulture zbog svog video uratka videonajave knjige. Učenici 7. d razreda – Beata Kološa, Nikola Kološa i Gabriel Ivić – sudjelovali su u natječaju videonajavom knjige Duga, autora Dinka Šimunovića. Pohvaljeni su jer su se istaknuli „formalno zanimljivim pristupom, uspješno izbjegavši zamke konvencionalnosti, (…) „radovi koje izdvajamo služe se filmskim izražajnim sredstvima i doimaju se svježim i zaigranim“. Povjerenstvo Ministarstva kulture je stoga nagradilo učenike donacijom knjiga za slobodno čitanje za školsku knjižnicu. Njihov zanimljivi uradak pogledajte u nastavku:

Objava OŠ VUKOVINA: Europska komisija i Ministarstvo kulture pohvalilo učenike i njihove radove pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


I maratonci trčali “Wings for life”

Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner