Prijava

Vaša prijava

Od sutra: Ukidaju se propusnice, dozvoljava okupljanje do 40 osoba…

[]

Hrvatska zbog većinski povoljnog epidemološkog stanja po pitanju novog koronavirusa, sutra ulazi u treću fazu popuštanja mjera koje su na snazi od ožujka. Ovo su novosti koje nas čekaju od 11. svibnja.

Na današnjoj konferenciji rečeno je kako se ukidaju propusnice, osim na Braču gdje je novo žarište virusa. Uspostavlja se međugradski promet putnika, što znači da se otvaraju autobusni i željeznički kolodvori. Omogućava se ulazak i izlazak na teritorij Hrvatske hrvatskim državljanima, no još nema odluke u vezi testiranja na granicama.

Ugostiteljski objekti, okupljanje do 40 ljudi

Otvaraju se i trgovački centri koji će moći raditi i nedjeljom, no i dalje stoji odluka da nedjeljom trgovine ne mogu raditi. Otvaraju se i kafići te restorani uz posebne preporuke i mjere kojih se moraju držati kako bi ostvarili dopušteni razmak među gostima i omogućili dodatnu higijenu i dezinfekciju.

Jedna od većih promjena je i da se dozvoljava okupljanje do 40 osoba, a do sada je bilo samo pet. Otvaraju se parkovi prirode

Od 13. svibnja će se otvoriti teretane, fitness centri, a od 18. svibnja i bazeni. Dopuštat će se održavanje proba umjetnika i djelatnika u kulturi pojedinačno ili u manjim skupinama.

Objava Od sutra: Ukidaju se propusnice, dozvoljava okupljanje do 40 osoba… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.