Prijava

Vaša prijava

PIŠEM TI PISMO Znamo tko je napisao najbolje Pismo. Evo pobjednika!


Gradska knjižnica Velika Gorica objavila je rezultate natječaja “Pišem ti pismo…u doba korone” (upotpunjeno novonastalom situacijom op.a), a ove je godine stiglo čak 70 pisama iz Republike Hrvatske i zemalja regije!

Dragi Covide, draga Korono…

“Ove godine pristigla su nam tematski raznorodna pisma, no ipak su prevladavala ona s trenutno najaktualnijom – temom korone. Pisma su bila upućena gospođi Koroni ili gospodinu Covidu, samoizolaciji, neodgovornima, Hrvatskoj, ali i dragom čitatelju, prijatelju, mami, unuci, noni, dragoj ja, najdražem ja, malom čovjeku… U njima su autori izrazili svoje strahove, nesigurnosti, osamljenosti, ali i duhovnu snagu, nadu u promjenu na bolje i sposobnost da se krene dalje”, ispričali su u knjižnici. Pisam su bila na standardu i na dijalektu, iz srca, promišljena i lijepo pisana. Ma prava mala umjetnička djela.

A evo i pobjednika:

Kategorija naj dječje pismo:

Dragi Rajane (zaporka: Brontosaur), Rasinja
Izolacijsko pismo (zaporka: bojica), Velika Gorica
Dragi nepoznati primatelju (zaporka: 233223), Velika Gorica
Pohvala: Dobar dan, nona (zaporka: Srebrnići 6) i Draga Ana (zaporka: Tulipan 385), Trst (Italija)

Kategorija naj srednjoškolsko pismo:

Draga Samoizolacijo (zaporka: Portkey12), Čapljina, BIH
Dragi prijatelju (zaporka: Glasovir25789), Velika Gorica
Dragi čitatelju (zaporka: 03052003), Umag

Kategorija naj pismo odraslih:

Ljubljeni moji sedmaši (zaporka: Hrabri Pero 86), Velika Gorica
Dragi moj deda Janko! (zaporka: Kajak), Koprivnica
Dragi Internetu! (zaporka: Margareta), Lukač
Draga moja Maca! (zaporka: Gornjoselska babica), Ivanić-grad
Pohvala: Dragi stric (zaporka: -), Mljet

“Moramo priznati da ove godine posao žirija zaista nije bio lak s obzirom na posebnost svakog pisma koja se iskazuje kroz osobno iskustvo uloženo u sva pisma pristigla na naš natječaj”, kažu u knjižnici. A žiri je bio u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Morana Peranić i Ivana Grubačević.
Dobitnicima će nagrade i priznanja, naravno, biti poslane- Poštom!

Pisma stizala čak iz Slovenije i Italije!

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 70 pisama iz cijele Republike Hrvatske – iz Velike Gorice, Zagreba, Umaga, Pule, Rovinja, Medulina, Šibenika, Splita, Dubrovnika, s otoka Mljeta, iz Betine na otoku Murteru, pa iz Županje, Osijeka, Slavonskog Broda, Lukača kod Virovitice, Rasinje, Virja, Koprivnice, Čakovca, Varaždina, Novakovaca, Donje Stubice, Igrišća, Vrbovca, Dugog Sela, Ivanić-grada, Karlovca, Siska, Donjeg Vukojevca i Buševca. Iz Bosne i Hercegovine pristigla su dva pisma – iz Čapljine i Živinica, dva pisma iz Republike Slovenije – iz Domžala i Kopera, te dva pisma iz Italije iz Trsta.

Objava PIŠEM TI PISMO Znamo tko je napisao najbolje Pismo. Evo pobjednika! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.