Prijava

Vaša prijava

PIŠEM TI PISMO Znamo tko je napisao najbolje Pismo. Evo pobjednika!

[]

Gradska knjižnica Velika Gorica objavila je rezultate natječaja “Pišem ti pismo…u doba korone” (upotpunjeno novonastalom situacijom op.a), a ove je godine stiglo čak 70 pisama iz Republike Hrvatske i zemalja regije!

Dragi Covide, draga Korono…

“Ove godine pristigla su nam tematski raznorodna pisma, no ipak su prevladavala ona s trenutno najaktualnijom – temom korone. Pisma su bila upućena gospođi Koroni ili gospodinu Covidu, samoizolaciji, neodgovornima, Hrvatskoj, ali i dragom čitatelju, prijatelju, mami, unuci, noni, dragoj ja, najdražem ja, malom čovjeku… U njima su autori izrazili svoje strahove, nesigurnosti, osamljenosti, ali i duhovnu snagu, nadu u promjenu na bolje i sposobnost da se krene dalje”, ispričali su u knjižnici. Pisam su bila na standardu i na dijalektu, iz srca, promišljena i lijepo pisana. Ma prava mala umjetnička djela.

A evo i pobjednika:

Kategorija naj dječje pismo:

Dragi Rajane (zaporka: Brontosaur), Rasinja
Izolacijsko pismo (zaporka: bojica), Velika Gorica
Dragi nepoznati primatelju (zaporka: 233223), Velika Gorica
Pohvala: Dobar dan, nona (zaporka: Srebrnići 6) i Draga Ana (zaporka: Tulipan 385), Trst (Italija)

Kategorija naj srednjoškolsko pismo:

Draga Samoizolacijo (zaporka: Portkey12), Čapljina, BIH
Dragi prijatelju (zaporka: Glasovir25789), Velika Gorica
Dragi čitatelju (zaporka: 03052003), Umag

Kategorija naj pismo odraslih:

Ljubljeni moji sedmaši (zaporka: Hrabri Pero 86), Velika Gorica
Dragi moj deda Janko! (zaporka: Kajak), Koprivnica
Dragi Internetu! (zaporka: Margareta), Lukač
Draga moja Maca! (zaporka: Gornjoselska babica), Ivanić-grad
Pohvala: Dragi stric (zaporka: -), Mljet

“Moramo priznati da ove godine posao žirija zaista nije bio lak s obzirom na posebnost svakog pisma koja se iskazuje kroz osobno iskustvo uloženo u sva pisma pristigla na naš natječaj”, kažu u knjižnici. A žiri je bio u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Morana Peranić i Ivana Grubačević.
Dobitnicima će nagrade i priznanja, naravno, biti poslane- Poštom!

Pisma stizala čak iz Slovenije i Italije!

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 70 pisama iz cijele Republike Hrvatske – iz Velike Gorice, Zagreba, Umaga, Pule, Rovinja, Medulina, Šibenika, Splita, Dubrovnika, s otoka Mljeta, iz Betine na otoku Murteru, pa iz Županje, Osijeka, Slavonskog Broda, Lukača kod Virovitice, Rasinje, Virja, Koprivnice, Čakovca, Varaždina, Novakovaca, Donje Stubice, Igrišća, Vrbovca, Dugog Sela, Ivanić-grada, Karlovca, Siska, Donjeg Vukojevca i Buševca. Iz Bosne i Hercegovine pristigla su dva pisma – iz Čapljine i Živinica, dva pisma iz Republike Slovenije – iz Domžala i Kopera, te dva pisma iz Italije iz Trsta.

Objava PIŠEM TI PISMO Znamo tko je napisao najbolje Pismo. Evo pobjednika! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.