Prijava

Vaša prijava

Na ocjenjivanje zaprimljeno 85 uzoraka, idući vikend će se znati koja su najbolja

[]

Prošlog vikenda se u organizaciji velikogoričke Udruge vinogradara i vinara Grozd održalo zaprimanje uzoraka za ovogodišnje ocjenjivanje vina.

Kako navode, zaprimljeno je čak 35% manje uzoraka nego prošle godine. Ukupno su zaprimili 85 uzoraka od 55 proizvođača, od čega je bijelih vina 76 i crnih, odnosno crvenih, devet. “Kao i do sada najviše je zaprimljeno mješavina bijelih sorti njih 35, graševine 11, škrleta 8, chardonnaya sedam, bijelog i sivog pinota četiri, mješavina crnih sorti tri te ostalih.”, navode iz Grozda.

Ocjenjivanje uzoraka će biti ove subote, 23. svibnja. Bit će dvije komisije pod predsjedanjem mr. sc. Vlaste Rubeša Vili. “Nadamo se da će naši vrijedni proizvođači postići očekivane i dobre rezultate zahvaljujući prije svega dosada stečenom znanju i iskustvu. Kao i svake godine nagrađena vina moći će se kušati na predstojećoj godišnjoj skupštini, kada će biti uručene diplome i priznanja.”, zaključuju iz Grozda.

Objava Na ocjenjivanje zaprimljeno 85 uzoraka, idući vikend će se znati koja su najbolja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.