Prijava

Vaša prijava

DONJA LOMNICA Postavlja se mjerna postaja za praćenje kvalitete zraka

[]

U Donjoj Lomnici se postavlja nova mjerna postaja za praćenje kvalitete zraka, ova je prva po redu u projektu. “Mjerna postaja opremljena je senzorima koji prate lebdeće čestice, te ostale spojeve koji se standardno prate pri nadzoru kvalitete zraka. Podaci s postaje prenosit će se u realnom vremenu putem interneta, te će biti u svakom trenutku javno dostupni.”, navode iz Grada.

Podsjećamo, u Donjoj Lomnici je dopušten rad asfaltne baze koja se nalazi u neposrednoj blizini kućanstava zbog koje mještani vjeruju da imaju onečišćen zrak. Ova mjerna postaja pokazat će te informacije. Ovakve postaje služe za mjerenje vrijednosti za onečišćujuće tvari i usporedbu s graničnim i ciljnim vrijednostima te pragovima obavješćivanja i upozorenja.

U Velikoj Gorici je mjerna postaja za praćenje kvalitete zraka stvorila reakciju kod građana početkom veljače i ožujka jer nije pokazivala podatke, točnije, nije radila. Na službenim stranicama Agencije sada se vidi da su podaci aktualni i pokazuju razinu kakvoće zraka na gradskom području.

Objava DONJA LOMNICA Postavlja se mjerna postaja za praćenje kvalitete zraka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.