Prijava

Vaša prijava

Stigle prve medalje nakon karantene: Plesači Vege osvojili broncu!

[]

Većina lokalnih, međunarodnih i svjetskih natjecanja naišla su na otkazivanja diljem svijeta zbog koronavirusa i karantene koja nas je zadesila. Dvorane su zatvorila svoja vrata, ali sportašima to nije činilo veliku prepreku da i dalje treniraju za svoje ciljeve.

Članovi Sportsko plesnog kluba Vega također su propustili, kako kažu iz kluba, gust kalendar natjecanja i svjetskih kupova. Neke države su još pod strogim mjerama, a s pandemijom otkazana su natjecanja u Sloveniji, Ukrajini, Rusiji, Poljskoj i Češkoj, a što će biti u drugom dijelu godine još uvijek ostaje nepoznanica.

Ema Tot i Andrija Fabijančić osvojili broncu

No, uz podršku Svjetske rock ‘n’ roll konfederacije, Rock ‘n’ roll savez Ukrajine organizirao je online natjecanje na kojem je sudjelovalo preko 180 natjecatelja iz devet zemalja i dvadeset i pet klubova, a sve se moglo pratiti uživo preko youtube platforme. Na njemu je nastupao i Vegin par, Ema Tot i Andrija Fabijančić koji su osvojili broncu, a njihove klupske kolege Lara Ištvanek i Martin Vuglenović osvojili su četvrto mjesto.

Poznat sam kao trener koji radi izuzetno zahtjevne koreografije, što naše parove stavlja u vrh svijeta, no uprkos online treninzima koje smo održavali tijekom karantene, naši parovi nisu mogli zasjati u punom sjaju u samo dva tjedna redovnih treninga u dvorani. Da ne ispadnem neskroman, izuzetno sam ponosan na rezultate koje su postigli naši parovi, jer iako je bilo online natjecanje, konkurencija nije bila nimalo laka.”, izjavio je je Vegin trener Tomislav Odžić, svima poznatiji kao Tomo Vega.

Objava Stigle prve medalje nakon karantene: Plesači Vege osvojili broncu! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.