Prijava

Vaša prijava

Županija i ministarstvo poljoprivrede povećali sredstva za potpore poljoprivrednicima. Ukupno je preko 25 javnih natječaja


Prošlog tjedna je izglasan rebalans proračuna Zagrebačke županije na kojoj je odlučeno da će se sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi povećati s 6,5 na 7,7 milijuna kuna. Kako bi ostvarili potporu, poljoprivrednici se trebaju javiti na javni poziv. Maksimalan iznos potpore je 150.000 kuna, a poziv je otvoren do 15. studenog ove godine.

Sredstva se dodjeljuju za ulaganja, edukaciju, razvoj..

Potpore se dodjeljuju za ulaganja u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje.”, navode iz Županije. Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području poput vinotočja i kušaonica, ulaganja u sektor šumarstva i drugo.

Korisnici županijskih potpora mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća, poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije. Više o samim prijavama, uvjetima i kriterijima možete pronaći na stranicama Zagrebačke županije OVDJE.

Osim Županijskih natječaja, novi natječaji Ministarstva poljoprivrede su povećani na 650 milijuna kuna, a namijenjeni su poljoprivrednim gospodarstvima u sektoru svinjogojstva, poljoprivrednicima koji se bave proizvodnjom povrća u plastenicima/staklenicima te uzgojem voća. U pitanju je 27 natječaja, unutar čega se potencijalnim korisnicima na raspolaganje stavlja 2,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava.

Objava Županija i ministarstvo poljoprivrede povećali sredstva za potpore poljoprivrednicima. Ukupno je preko 25 javnih natječaja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.