Prijava

Vaša prijava

KRAVARSKO: Odobren projekt ‘Pokrenimo KOK!’ u vrijednosti gotovo dva milijuna kuna

[]

Pokrenimo KOK! projekt je koji u partnerstvu provode Općina Kravarsko, KUD „Kravarsko“, Udruga umirovljenika Općine Kravarsko, LAG Vallis Colapis i nositelj projekta Udruga PET PLUS, a za koji je sada i službeno potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Kako navode, ovim projektom će se stanovništu Općine Kravarsko omogućiti pristup sadržajima koji će im osigurati kvalitetniji nastup na tržištu rada, pokretanje šireg raspona aktivnosti za djecu, mlade te osobe starije životne dobi i osobe s posebnim potrebama. Navode i kako će aktivnostima kroz projekt organizirati provođenje slobodnog vremena za različite dobne skupine kao što su dodani obrazovni sadržai te stjecanje raznih vještina.

Tako su među radionicama one za osnaživanje Savjeta mladih, za poljoprivrednike, za poduzetnike i obrtnike, za nezaposlene, tradicijske baštine, starogradskih i zabavnih pjesama, tradicijskog plesa, tamburaškog sviranja, informatičke pismenosti, bubnjanja, kulinarstva, ali i koncerti.

Opći cilj projekta je osnažiti javno-civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja OCD-ova iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u Općini Kravarsko kroz širenje raspona socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga koje se pokreću ili već provode u lokalnom društvenom centru uz unapređenje kapaciteta OCD-ova.

Više o samom projektu možete pronaći na službenim stranicama Općine Kravarsko.

Objava KRAVARSKO: Odobren projekt ‘Pokrenimo KOK!’ u vrijednosti gotovo dva milijuna kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.