Prijava

Vaša prijava

Nema novooboljelih osoba. Ovo su neke od novih mjera u vezi posjeta u bolnicama i rada klubova

[]

Podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije pokazuju da na području Velike Gorice, okolnih općina i čitave Zagrebačke županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

Ovo je 39. dan bez novooboljelih osoba na području grada i čitave županije. Podsjećamo, od prije nekoliko dana je, zbog povoljne epidemološke situacije, obustavljen rad COVID-19 ambulante u Velikoj Gorici.

Posjete u bolnicama

Među novostima je da se članovima obitelji omogućuje, u dogovoru s bolnicom i liječnicima, posjet pacijentima u bolnicama. Mjerama reaktivacije bolničkog zdravstvenog sustava omogućene su posjete u neodgodivim i iznimnim okolnostima u skladu s epidemiološkim smjernicama, o čemu odluku donosi ravnatelj zdravstvene ustanove sukladno organizacijskim mogućnostima. Kako je epidemiološka situacija trenutačno vrlo povoljna članovi obitelji mogu se javiti izravno u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjete.

Otvoreni noćni klubovi

HZJZ je prije par dana objavio niz uputa prema kojima će biti organiziran rad noćnih klubova. Potrebno je postaviti obavijest o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjere održavanja razmaka na ulazu u prostor kluba ili neposredno nakon ulaza u klub. No, pomalo je bizarno da se ograničava se broj posjetitelja u noćnom klubu i plesni podij nije dopušten. Preporuka je da se rad kluba organizira na otvorenom, ako je to moguće.

Od 27. svibnja u zatvorenim prostorima dopušten je boravak do 100 ljudi, na otvorenom 300. Od 15. lipnja u zatvorenom prostoru bit će dopušten boravak 200 ljudi, na otvorenom do 500, a od 1. srpnja u zatvorenom prostoru bit će dopušten boravak do 350 ljudi, dok će na otvorenom moći biti do 1000 ljudi.

Objava Nema novooboljelih osoba. Ovo su neke od novih mjera u vezi posjeta u bolnicama i rada klubova pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Nagradni izleti u Ljubljanu