Prijava

Vaša prijava

Ova tri para su na zajedničkoj fešti proslavili zlatni pir i ispričali nam kako se i dalje provode u braku

[]

U Črkovcu se održala velika vesela fešta u organizaciji Udruge umirovljenika iz Velike Gorice za tri para koji su ove proslavili 50 godina braka ili, popularno nazvano, zlatni pir. Dragutin i Nada Vojković, Stjepan i Kata Valirac te Draga i Jogen Hiller povratnici su iz Njemačke koji su odlučili svoje dane u penziji provesti u svojoj domovini.

Ana Galeković, ispred Udruge umirovljenika ‘Povratnici’ iz Velike Gorice govori nam kako ih je sve zbližilo kuglanje i druženje te da uživaju u svojim godinama penzije. “Sreli smo se na moru gdje smo išli preko udruge. Od onda smo se zavoljeli, slažemo se i putujemo zajedno na more i na zabave. Oni su svi slučajno imali ove godine zlatni pir, 50 godina braka. Zbog toga smo eto napravili veliku feštu. Drago nam je da se možemo družiti, a i naši umirovljenici koji su se vratili u Hrvatsku su jako sretni da možemo sada uživati našu mirovinu.”, govori nam Ana.

“Bilo je kiše, snijega i sunca..”

Dagutin i Nada Vojković ispričali su nam kako se podržavaju i da su u braku prošli kroz svašta. “U braku smo 50 godina i dva, tri mjeseca. Cijela proslava se malo odvukla radi korone, ali evo nas sada ponovno tu. Super je sve bilo, dobro smo to organizirali svi zajedno, to nas drži i navodi da podržavamo jedan drugoga.”, govori Dragutin, dok Nada priznaje kako je bilo i kiše, snijega, sunca i svega lijepoga. “Dobili smo djecu i unučad i sad pod stare dane uživamo s prijateljima, lijepo su nam pripremili sve i svima zahvaljujemo.”

Stjepan i Kata Valirac u Njemačkoj su proveli 40 godina. “Prvo smo mislili ostati godinu dana, pa se otegnulo i eto, preko četrdeset godina je ispalo. Vratili smo se sada nazad i sad smo u penziji i uživamo. Pored ovakvih dobrih prijatelja ne može nam biti loše.”, govori nam Stjepan dok Kata priča kako uživa u plesu i kuglanju. “Malo kuglamo, plešemo i družimo se. Jednom tjednom kuglamo pa pobjeđujemo i gubimo, svašta ima. Redovito idemo na ples. Na kuglanju smo se svi zbližili i pronašli, to je pravi lijek. Imamo posla i doma, ali kad odemo na kuglanje i druženje sve boli zaboraviš i olakšaš pa napunimo baterije za dalje.”

Draga i Jogen Hiler vrijeme mirovine su odlučili provesti u Hrvatskoj. “Vratili smo se jer volimo našu domovinu. Kad smo otišli u penziju odlučili smo se vratiti u Hrvatsku. Super nam je tu, jako lijepo, sretni smo i kad se ponovno sretnemo smo veseli i nadamo se da će malo duže trajati.”

Objava Ova tri para su na zajedničkoj fešti proslavili zlatni pir i ispričali nam kako se i dalje provode u braku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.