Prijava

Vaša prijava

VEGORA za dva poduzetnička programa dobila preko dva milijuna kuna

[]

VeGoRa, razvojna agencija Grada, zaprimit će preko dva milijuna kuna za programe koji su vezani za razvoj Grada. Radi se o programima ‘Poduzetnički info’ koji je vezan za program HAMAG BICRO namijenjen Poduzetničkim potpornim institucijama, a drugi je program Europske Unije u sklopu OBZOR-a 2020 – CITIES 2030 u čijem je fokusu uspostava održivog sustava hranom.

Ciljevi projekta su unaprjeđenje poslovnih pomoćnih usluga i infrastrukture za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja te povećano promicanje poduzetništva u društvu. Projekt će trajati 18 mjeseci i uključuje 21 tematsku radionicu te 11 događanja s fokusom na povezivanjem segmenata poduzetnika s pripadajućim institucijama i drugim relevantnim subjektima. “Veliki fokus je i na umrežavanju i poticanju suradnje spomenutih subjekata s našim velikogoričkim poduzetnicima. Dio sredstava je namijenjen nadogradnji web mjesta raznim alatima u svrhu poboljšanja komunikacije i educiranosti poduzetnika o raznim i svakako nužnim temama za poslovanje u trenutnom okruženju.”, govore iz VEGORA-e.

Iznos bespovratnih sredstava koje će VeGoRa zaprimiti kroz trajanje projekta je 594.253,27 kuna. U sklopu programa Europske unije imaju cilj stvoriti preduvjete za daljnji razvoj i povećanje efikasnosti sustava proizvodnje, kratkih lanaca opskrbe – distributivnih lanca dostave i recikliranja hrane, sa gradovima kao nositeljima aktivnosti.

Sredstva će biti utrošena za povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva gdje je prioritet razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja i stvaranje učinkovitog sustava potpore e poljoprivredi, šumarstvu i ruralnom razvoju.

Objava VEGORA za dva poduzetnička programa dobila preko dva milijuna kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.