Prijava

Vaša prijava

Još uvijek stignete! Pogledajte dječju predstavu u parku ili besplatni film u kinu


U sklopu Goričkih večeri danas će se u 18 sati parku Franje Tuđmana održati simpatična predstava za djecu Tonka Bontonka. Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine, a autori su Dunja Fajdić i Jelena Radan. U režiji Morane Dolenc igraju Dunja Fajdić i Igor Baksa.

Predstava se bavi pitanjem bontona: što je on, kakvo je njegovo mjesto u današnjem svijetu i kako ga djeca usvajaju, a sve na zabavan i vizualno začudan način, kroz kombinirano lutkarstvo i glazbu s tekstom u stihu i rimi. „Tonka Bontonka“ nadahnuta nekim prošlim vremenima, otkriva kako na svijetu sve može biti ljepše. Tako da nam je do nečeg stalo, da se oko toga potrudimo, da poštujemo lijepu riječ, ljude. Uz prstohvat pažnje i harmonične glumce, čarolija bontona osvojit će svako srce.

Osim predstave danas je u 20:30 sati na rasporedu i film Čovjek delfin u sklopu Revije dokumentarnog filma. Čovjek delfin je francuski film koji otkriva priču i nasljeđe Jacquesa Mayola, legendarnog ronioca na dah čiji život je bio inspiracija Lucu Bessonu za film ‘Veliko plavetnilo’. Film nas uvlači u Mayolov svijet kroz njegovo putovanje od Mediterana do Japana, od Indije do Bahama i uranja gledatelje u transformativno iskustvo ronjenja na dah. Otkrivamo portret čovjeka koji je dosegao granice ljudskog tijela i uma – ne samo da bi oborio rekord, nego s nadom da će otkriti dublju povezanost čovjeka i mora.

Objava Još uvijek stignete! Pogledajte dječju predstavu u parku ili besplatni film u kinu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Bikovi nadigrali Vitamine