Prijava

Vaša prijava

Muzej odbačenih predmeta koji je premijeru imao u Gorici kreće na ljetnu turneju

[]

Nakon gostovanja i premijere u Velikoj Gorici, Muzej odbačenih predmeta velikogoričanke Ane Katulić i Irene Boćkai kreće na ljetnu turneju.

Muzej će tako na jedan dan svoj privremeni postav imati u Krapini, Kninu i Zlarinu. „Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost, mi ćemo ga zaprimiti i postaviti u sklopu izložbe, a građani koji će doći na izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i ponijeti kućama. Bez brige, predmete ćemo dezinficirati i očistiti tako da nema straha od virusa“, govore nam autorice projekta.

Ovaj projekt omogućava da se u svakom od ova tri grada privremeno otvara Muzej odbačenih predmeta. Odbačeni predmeti će se zaprimati od 9 do 17 sati, a u 20 sati se očekuje otvorenje izložbe i performans tijekom kojeg će posjetitelji odbačene predmete moći udomiti.

Sredstva za projekt osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u sklopu programa Razvoja publike u kulturi, nositelj projekta je udruga Trećeprostor u suradnji s obrtom Plartforma, koji su u lokalnim sredinama partnere pronašli u Turističkim zajednicama, gradskim Uredima za kulturu kao i udrugama koje djeluju na tom području. Tako će se izvedba u Krapini održati u prostorima Galerije Grada Krapine, u Kninu u sklopu kluba A3, a na Zlarinu na Galina rivi.

Predmeti će biti objavljeni i u virtualnom Muzeju gdje već sada možete pogledati neke od predmeta koji još uvijek traže svoje vlasnike.

Objava Muzej odbačenih predmeta koji je premijeru imao u Gorici kreće na ljetnu turneju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner