Prijava

Vaša prijava

Koalicija Možemo! predstavila svoje kandidate: “U fokusu su nam najranjivije skupine društva”

[]

Koalicija Možemo! jutros je na tržnom centru predstavila svoje kandidatkinje i kandidate za šestu izbornu jedinicu. Na konferenciji su razgovarali o problemima s kojima se suočavaju građani Gorice, Siska i okolice, a poseban fokus imali su problemi koje doživljavaju osobe s invaliditetom te roditelji njegovatelji.

Danijela Dolenc, nositeljica liste govorila je o tome kako su jedina progresivna politička opcija koja u prvi plan stavlja društvene jednakosti te da im je rejting gotovo udvostručen u posljednjih mjesec dana. “U prvi plan stavljamo probleme raširenog rizika siromaštva i socijalne isključenosti. U fokusu su i specifični problemi gradova unutar ove jedinice kao što su pristup ključnim zdravstvenim uslugama i sustav odgoja i obrazovanja. Možemo zelenije i možemo pravednije.”, zaključuje.

“Mi razmišljamo dugoročno”

Marija Brajdić Vuković, kandidatkinja na četvrtom mjestu liste govorila je o politizaciji Stožera civilne zaštite zbog koje smatraju da su danas mnogi izgubili povjerenje i u tu instituciju i u stručnjake koji je predstavljanju. “Građani su za vrijeme krize bili solidarni i disciplinirani, no čim su se promijenili ciljevi i malo poboljšala epidemološka situacija sve je odjednom nestalo – razgovori, kontrola, edukacija, kao da se ništa nije događalo. Dakle nema dugoročnog razmišljanja o tome što građanima treba. Povjerenje u institucije će biti teško vratiti.”, zaključila je Brajdić Vuković i dodirnula se pitanja ekoloških promjena o kojima smatra da druge stranke, za razliku od Možemo, ne razmišljaju dugoročno.

Okupljenima se obratila i Ana Alapić, treća na listi u šestoj izbornoj jedinici koja je podsjetila na probleme sa zdravstvenim sustavom i socijalnim uslugama koje niti do danas nisu vraćene u punom opsegu. “Umjesto da bave tim temama, oni su jeku izbora snimaju video spotove. Naši građani ne znaju doći do svojih usluga u zdravstvu, imamo problem da djeca s teškoćama i osobe s invaliditetom ne mogu dobiti nužne terapije, rehabilitaciju i podršku, a ništa se ne planira. Ne postoji dugoročan plan. Naš izborni program u fokus stavlja najranjivije skupine društva, borit ćemo se za donošenje zakona o inkluzivnom dodatku, kao i za potpuni pristup terapijama i pomagalima kroz sustav zdravstvene i socijalne skrbi. Da nam konačno terapije i adekvatna pomagala ne ovise o tome koliko su roditelji sposobni voditi udruge i pisati projekte. To mora doći kroz sustav koji će to dugoročno omogućiti”, izjavila je.

Jurišaju na Sabor i očekuju pet mandata

Bojan Glavašević, 14. na listi u šestoj izbornoj jedinici, pozvao je građanke i građane da glasuju za koaliciju Možemo. “Mi smo ovdje stvorili dosad neviđen savez s građanima, a u anketama smo vidjeli nevjerojatan trend rasta podrške birača našoj koaliciji. Građani i građanke su suvlasnici naše kampanje i mislim da se ovakvo nešto još nije dogodilo. Jurišamo na Sabor, ganjamo pet mandata. Glas za nas nije bačen, glas za nas je glas za promjenu, i pozivam sve građanke i građane da zajedno s nama promijene Hrvatski
sabor. Kad mi uđemo u Sabor, on više neće biti isti.”

Objava Koalicija Možemo! predstavila svoje kandidate: “U fokusu su nam najranjivije skupine društva” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.