Prijava

Vaša prijava

Večerašnji koncert u sklopu Festivala drvenih kapela održat će se u Buševcu

[]

Današnji koncert Dani Bošnjaka u sklopu Festivala drvenih kapela trebao se održati u Gustelnici, no nova lokacija je Kapela sv. Ivana Krstitelja u Buševcu. Koncert počinje u 20 sati i besplatan je, ali kako se radi o malom prostoru, broj posjetitelja je ograničen.

“Iako smo zbog njezinog smještaja na vrlo prometnoj cesti Zagreb-Sisak dvojili održati koncert u toj, jednoj od uistinu najljepših kapela, večerašnji koncert moći ćete ipak pratiti uživo jer smo ovdje u zoni signala. Važno je naglasiti da cijelo selo blista – priprema se velika 100 obljetnica osnutka KUD Ogranak Seljačke sloge Buševec koji će sutra popratiti i HRT na jutarnjom misi iz Kapele.”, najavljuju organizatori.

Uz kapelu sv. Barbare u Velikoj Mlaki, ova u Buševcu je najvrjednija drvena sakralna građevina. Bila je uzorak za niz drvenih kapela u Turopolju i Pokuplju. Prva, drvena crkva sagrađena je 1668. godine, a 1768. godine sagrađena je nova lađa. Stara crkva je postala svetište novoj.

Nastupat će originalnim programom suvremenih skladatelja, sjajan flautist Dani Bošnjak koji će izvesti će skladbe posvećene upravo njemu. Na programu su Berdović, Palanović, Detoni, Vlahek, Ružđak i Kelemen.

Link za praćenje koncerta uživo nalazi se OVDJE.

 

Objava Večerašnji koncert u sklopu Festivala drvenih kapela održat će se u Buševcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.