Prijava

Vaša prijava

Goričani većinski podržali HDZ, najviše preferencijalnih glasova dobio Krešimir Ačkar!

['izbori 2020', 'parlamentarni izbori 2020.']

Prema rezultatima DIP-a do 22 sata (prebrojano gotovo 50 posto glasova birača), Goričani su na ovim izborima najviše podržali HDZ koji je dobio 41,71 posto glasova birača te osvojio velikih sedam mandata. Druga je Restart koalicija sa 19,66 posto glasova birača, zatim Domovinski pokret Miroslava Škore s 11, 94 posto, a slijede Most sa 9,71, te Možemo sa 6,94 posto glasova birača.

U Sabor će sedam kandidata s HDZ-ove liste, četiri koalicije Restart i po jedan mandat dobivaju Domovinski pokret (Željko Sačić), Most (Nikola Grmoja) i Možemo (Bojan Glavašević).

Najviše preferencijalnih glasova na listi HDZ-a (ali i uopće na listama za 6. Izbornu jedinicu) dobio je zamjenik gradonačelnika, aktualni čelnik goričkog HDZ-a Krešimir Ačkar, 27,90 posto (iako je tek na 13. mjestu na listi), dok je gradonačelnik Barišić dobio 23,97 posto preferencijalnih glasova.

Bez saborskog mjesta ostat će, izgleda, jedan od najaktivnijih Goričana u saboru, Goran Beus Richembergh koji je na listi Restart koalicije dobio tek 4,55 posto preferencijalnih glasova (ispred njega je još četvero s većim brojem glasova).

Objava Goričani većinski podržali HDZ, najviše preferencijalnih glasova dobio Krešimir Ačkar! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.