Prijava

Vaša prijava

DIP zaključio kako je došlo do nepravilnosti na biralištu u Črnkovcu

['biralište', 'Črnkovec', 'dip', 'parlamentarni izbori']

Hrvoje Senegović, nezavisni kandidat s liste MOST-a nam se obratio nakon parlamentarnih izbora s tvrdnjom kako je došlo do nepravilnosti na biralištu broj 29. u Črnkovcu.

Prigovor je poslao Gradskom izbornom povjerenstvu koje je njegov prigovor proslijedilo u Državno izborno povjerenstvo. Senegović je napomenuo kako smatra da je do nepravilnosti došlo i na drugim biralištima.

U očitovanju DIP-a prihvatili su njegov prigovor u vezi birališta u Črnkovcu i ustanovili da je došlo do nepravilnosti te da su dva preferencijalna glasa, koja je Senegović trebao dobiti, pripisana drugoj kandidatkinji s liste, Manueli Marinović. Uvidom i provjerom, zaključeno je kako je Senegović dobio dva preferencijalna glasa više, a Marinović dva manje.

Dio prigovora koji je usmenim putem objavio DIP-u kroz koji tvrdi da postoje nepravilnosti i na biračkim mjestima u Rakarju, školi Nikole Hribara i Eugen Kumičić, nije prihvaćen.

Objava DIP zaključio kako je došlo do nepravilnosti na biralištu u Črnkovcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.