Prijava

Vaša prijava

Produženi boravak u školama bit će organiziran uz poštivanje mjera

['koronavirus', 'osnovne škole', 'škole']

Ove godine početak školske godine brine mnoge roditelje koji su trenutno u procesu nabavke udžbenika, radnih bilježnica i školskih potrepština. Na snazi su nove mjere prevencije i zaštite od koronavirusa zbog čega će jedan od neizostavnih dodataka ove godine za učenike biti i maske za lice. Kako smo već pisali, grad Velika Gorica osigurava po dvije perive maske za lice za učenike, a maske za sve učenike osigurava i Županija.

Osim toga, gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i kako će početkom tjedna u potpunosti biti završena priprema organizacije produženog boravka. “Početkom tjedna bit će u potpunosti završena priprema organizacije nastave u osnovnim školama. Uz poštivanje svih mjera, naše će škole imati produženi boravak uz osigurane dodatne učionice i roditelji zbog toga ne moraju brinuti.”

Pomoć učenicima i roditeljima je i jednokratna isplata za srednjoškolce. “Početkom rujna krenut će i isplata 1000 kuna svakom srednjoškolcu za nabavku školskih potrepština, dok će radne bilježnice roditelji nabavljati u dogovoru s profesorima kako bi kupili uistinu samo ono nužno potrebno. Uz maske koje za djecu osigurava Županija i Grad će dodatno za svako dijete osigurati po dvije perive maske, kao i za osoblje škola. Vjerujem da ćemo zajedno osigurati što je moguće bolju i sigurniju nastavu za našu djecu.”, naveo je gradonačelnik.

Objava Produženi boravak u školama bit će organiziran uz poštivanje mjera pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.