Prijava

Vaša prijava

FOTO Zbog radova u Stepinčevoj privremena regulacija prometa

['aglomeracija', 'Podbrežnica', 'Rakarje']

Proteklih nekoliko tjedana u Ulici kardinala Alojzija Stepinca traju radovi na prostoru kolnika, pločnika i zelenih pojaseva, a povremeno je na snazi i promijenjena regulacija prometa te nije moguć izlaz iz Ulice kardinala Alojzija Stepinca na Ulicu Hrvatske Bratske zajednice.

Ovi radovi se odnose na novi zamjenski kolektor fekalne kanalizacije Podbrežnica – Rakarje u sklopu projekta Aglomeracija Velika Gorica. “U ovom konkretnom slučaju, radovi se djelomično izvode u zelenom pojasu, a dijelom na pješačkoj stazi do Ulice Hrvatske bratske zajednice, gdje prolazi sredinom kolnika do sjeverne obilaznice.”, govore nam iz VG Vodoopskrbe.

Radovi na projektu aglomeracije započeli su u travnju, a kako je tada rečeno, za završetak svih gradilišta trebat će im 36 mjeseci. Kroz projekt Aglomeracija Velika Gorica izgradit će se pročistač otpadnih voda trećeg stupnja, 145 kilometara nove kanalizacijske mreže te 150 kilometara novih cesta. Ovaj projekt uključuje radove na 11 gradilišta. Obuhvatit će se naselja Okuje, Ogulinec, Novo selo, Mraclin, Buševec, jedan dio Novoga Čiča, Staro Čiče, Vukovina, Kuče, Rakitovec, Turopolje i Podotočje.

Objava FOTO Zbog radova u Stepinčevoj privremena regulacija prometa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.