Prijava

Vaša prijava

7. Buševska kestenijada održat će se u istom tonu kao i prošlih godina, no uz mjere opreza

['7. buševska kestenijada', 'Buševec', 'Buševska kestenijada', 'kesteni', 'udruga moj buševec']

Udruga Moj Buševec, nakon godine bez aktivnosti, organizira 7. Buševsku kestenijadu. Žalosni što zbog situacije s koronavirusom nisu imali mogućnosti održavati druge aktivnosti, ova ih posebno veseli te se nadaju da će sve proći u najboljem redu.

“Ni sami ne znamo kako će sve biti, pošto je takva situacija, no odlučili smo ipak ovo održati jer nije velik skup i na otvorenom je. Ljudi su željni događanja pa pokušavamo organizirati sve uz mjere opreznosti.”, govori nam predsjednik udruge Moj Buševec koji se nada da neće doći do novog zatvaranja i rigoroznijih mjera.

Foto: Arhiva

Kao i godina do sada, Buševska kestenijada će se održati na otvorenom, na Trgu seljačke sloge i to 10. listopada. Zabava i druženje će početi u 15 sati, a očekivano trajanje je do 20 sati. “Situacija se mijenja iz dana u dan i teško nam je organizirati zabavu. DJ-a ćemo imati sigurno, a razmišljamo i o živoj muzici, no sve će biti organizirano na vrijeme.”, govori Rožić.

Uz sve propisane mjere, postavljeni će biti i štandovi na kojima će se nalaziti kolači i delicije od kestena koji su ubrani u Hrvatskoj Kostajnici i Vukomeričkim goricama. Kako nam govori Rožić, tu će biti i pečenih kestena, rolade od kestena, razni kolači, domaći mošt, rakija od kestenova..

Foto: Arhiva

U sklopu Kestenijade održat će se i druga po redu Utrka traktor kosilica na kojoj su pravila slična kao u Formuli 1. Tako prvo idu kvalifikacija, a zatim i utrka od 15 krugova. Brzina kosilica je do 10 kilometara na sat.

Jedino što vam preostaje je da 10. listopada zabilježite u kalendaru i dođete isprobati sve delicije od kestena.

Objava 7. Buševska kestenijada održat će se u istom tonu kao i prošlih godina, no uz mjere opreza pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.