Prijava

Vaša prijava

KNJIGA TJEDNA Stephan Pastis: Dezinficirano radi vaše zaštite

['dezinficirano radi vaše zaštite', 'knjiga tjedna', 'knjižnica velika gorica']

Pomalo nevjerojatno zvuči činjenica da je najposuđivanija knjiga na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u prvih šest mjeseci 2020. bila ona pod naslovom Dezinficirano radi vaše zaštite! Prijašnjih godina ova činjenica bi vjerojatno prošla nezapaženo, ali u godini u kojoj sve dezinficiramo ovo je vrlo zanimljiv podatak.

Dezinficirano radi vaše zaštite je četvrti nastavak iz serije Timi Promašaj Stephana Pastisa. Vjerojatno ste već čuli za slavne detektive Sherlocka Holmesa i Herculea Poirota, a sada je vrijeme da upoznate većeg i od najvećih – Timi Promašaja! Timi je sjajno loš jedanaestogodišnji detektiv i vlasnik vlastite detektivske agencije koji se, uz pomoć svog pomagača polarnog medvjeda, bori protiv zla i mnogih (ne)postojećih zločina. On je ujedno i usamljeni dječak s problemima u komunikaciji s ljudima, čija je mašta beskrajna. Ne postoji niti jedna situacija iz koje on ne izvede krivi zaključak te to dovodi do komičnih situacija. Sve knjige su ilustrirane te i to pridonosi njihovoj popularnosti kod djece.

Ova topla, ali i urnebesno smiješna serija knjiga o malom detektivu objavljena je u više od 30 zemalja svijeta, svi nastavci su bili na New York Timesovoj listi najprodavanijih knjiga. Samo prvi nastavak je u Americi prodan u više od 350 000 primjeraka.
Stephan Pastis, autor knjige, nagrađivani je karikaturist koji je godinama radio kao pravnik prije nego se u potpunosti posvetio crtanju stripova. Romani o Timi Promašaju prve su njegove knjige napisane za djecu. Autor je i popularnog stripa “Bisere pred svinje” koji se objavljuje u 650 časopisa u Americi i koji je dobio nagradu Udruženja američkih strip-crtača za najbolji strip u časopisu 2003. i 2006. godine.

I ne zaboravite – i mi dezinficiramo knjige radi vaše i naše zaštite.

Pripremila: Morana Peranić

Objava KNJIGA TJEDNA Stephan Pastis: Dezinficirano radi vaše zaštite pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.