Prijava

Vaša prijava

Djelo kipara Vida Vučaka u ponedjeljak će blagosloviti kardinal Josip Bozanić

['kardinal bozanić', 'kip bl.alojzija stepinca', 'kipar', 'Vid Vučak']

Prije nekoliko mjeseci pisali smo da naš akademski kipar Vid Vučak stvara kip bl. Alojzija Stepinca. Taj kip postavljen je u povodu proslave 80. obljetnice Euharistijskog kongresa u Svetom Križu Začretju, a idućeg ponedjeljka će biti i blagoslovljen od strane zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Kip je postavljen na trgu pokraj crkve, a prikazuje blaženika u hodu s križom u rukama, a u središtu se nalazi hostija. Izliven je u bronci. U sklopu jubileja bit će organizirani koncerti i slavlja u Svetom Križu Začretju.

Podsjetimo, Vid Vučak izradio je i kip sv. Nikole Tavelića koji će biti postavljen u parku uz dvoranu Posljednje večere na Sionu u Jeruzalemu, gdje se i danas nalazi samostan u kojem je sv. Nikola živio za vrijeme svoga boravka u Svetoj Zemlji. Svečano postavljanje odvit će se na njegov blagdan, 14. studenoga ove godine. Uz to, Vučak je zaslužan i za stvaranje spomenika Vukovarskog vodotornja koji će biti postavljen na novom velikogoričkom trgu.

Objava Djelo kipara Vida Vučaka u ponedjeljak će blagosloviti kardinal Josip Bozanić pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.