Prijava

Vaša prijava

Na pametnoj klupi školarci će puniti mobitele i laptope!

[]

U Osnovnu školu Eugena Kvaternika stigla je Skuša! No, nije riječ o ribi, već solarnoj klupi u školskom ambijentu. Projekt je to Ekoregije Velika Gorica za koji je sredstva osigurala Zagrebačka županija, a projekt je vrijedan 15 tisuća kuna.

„U dvorište škole smo postavili klupu koja puni mobitele, ima svoju rasvjetu, sve ide preko solarnih panela. To je zapravo mala solarna elektrana, bežična je, a ima i dva priključka žicom preko USB-a“, govori nam Josip Kolarec iz Ekoregije koji je školarcima odao i druge zanimljivosti vezane uz obnovljive izvore energije.

„Jako smo sretni i zadovoljni da imamo ovu privilegiju te kao štoka da smo dobili klupu u našem prekrasnom dvorištu. Vjerujemo da će je jednako koristiti i djeca, ali i roditelji dok čekaju svoje đake da stignu iz škole“, rekla je ravnateljica OŠ Eugen Kvaternik, Monika Brleković.

Ovo je prva, vjerujemo, ne i zadnja klupa, a i drugi projekti se nastavljaju. Jedan od njih je i onaj „Nek sunce sja“ o postavljanju solarnih panela na obiteljske kuće čime se znatno štede energija i novac, o čemu više možete doznati u Zagrebačkoj županiji i Ekoregiji, ili do kraja godine na još jednoj edukaciji. Do tada- čuvajte okoliš i koristite što više obnovljivih izvora koje nam priroda daje!

Objava Na pametnoj klupi školarci će puniti mobitele i laptope! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.